Genvägar är senvägar

Precis så jag tänker nu när arbetsterminen i skolan är slut och jag själv förbereder utbildningsseminariet på SU i min egen utvecklande utbildning. På väg mot nya insikter. Det är lärande.

Skola 365

Filmen Cocktail med Tom Cruise i huvudrollen var en av 80-talets stora filmsuccéer.
Cruise var på toppen av sin karriär medan hans karaktär i filmen – Brian Flanagan – bara skulle påbörja sin. Unge Brian var inledningsvis mycket självsäker och övertygad om sin egen förträfflighet. Hans plan för att nå framgång i den stora staden New Yorks affärsliv var att helt sonika traska in på stora företag och hävda sin medfödda talang. Men den planen fungerade inte. Han fick inget jobb utan blev i stället ordinerad studier av de chefer han mötte. You should go to college.
I skolbänken sov han. Och hans examensuppgift – en affärsplan – underkändes av läraren. Brian gav upp studierna. (Gen)vägen till snabb lycka och rikedom måste finnas dold någon annanstans resonerade han senare över en bardisk med blicken i fjärran. Inte långt därefter väcktes idén om ”Cocktails and Dreams” – en bar och mötesplats som skulle…

View original post 705 fler ord

Annonser

Om mareng51

Jag bloggar i jobbet och privat. Är lärare och pluggar pedagogik. Gillar kluriga frågor, kommunikation, skog och natur, släktforskning och att skriva dikter.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s